Scheiden zonder ruzie

Willen jullie samen de scheiding regelen zonder ruzie en weten wat er allemaal geregeld moet worden bij een scheiding?
Mediation helpt jullie hierbij.

Als jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan en samen de scheiding willen regelen, dan help ik jullie daar graag bij. Er moet namelijk best veel geregeld worden. We brengen daarom tijdens het eerste gesprek al jullie situatie in kaart. Vervolgens gaan we stap voor stap de onderwerpen langs waar afspraken over gemaakt moeten worden, wat jullie zelf kunnen regelen en waar ik jullie bij kan helpen. De communicatie loopt meestal bij stellen in scheiding niet goed en dat is heel begrijpelijk. Emoties, onzekerheid en onbegrip zijn daar vaak de oorzaak van. Ik help jullie als mediator bij scheiden daar ook bij.

Ouderschapsplan en echtscheidings-convenant samen tot in detail geregeld, voor een betere toekomst

Ouderschapsplan

Als jullie persoonlijke familiemediator voor het gezin, help ik jullie ook om samen als co-ouders de kinderen bij het ouderschapsplan te betrekken. Dit doen we uiteraard op een bij hun leeftijd passende manier. We staan er bij stil hoe en wanneer jullie de kinderen kunnen vertellen dat jullie gaan scheiden.

Een gesprek samen met de kinderen kan natuurlijk ook. Dit noemen we een “kindgesprek”. Wil je er meer over lezen? Kijk dan hier.

Echtscheidings-convenant

Ik begeleid jullie bij het maken van de afspraken en dit juridisch juist vast te leggen in het echtscheidingsconvenant. Het maken van de afspraken lukt het best als jullie goed op de hoogte zijn van elkaars wensen en belangen en uiteraard alle informatie en mogelijkheden. Denk hierbij aan jullie:

 • woning
 • hypotheek
 • verzekeringen
 • opgebouwd vermogen
 • (pensioen)inkomen

De kracht van mediation is dat er verder wordt gekeken dan de standaard afspraken en mogelijkheden en dat er rekening wordt gehouden met wat voor jullie beiden belangrijk is.

Een advocaat bij scheiden

Om de scheiding aan te vragen kunnen jullie direct terecht bij mij als mediator. Het is niet nodig om eerst langs een advocaat te gaan om de scheiding te regelen. Omdat ik als mediator jullie samen wel mag informeren en begeleiden, maar niet slechts één van jullie mag adviseren, kan een advocaat worden geraadpleegd als er specifiek juridisch advies nodig is. Ook het indienen van het verzoek tot scheiden bij de rechtbank wordt voor jullie geregeld.

Neem contact op voor meer informatie hoe ik jullie kan helpen.

Rondom de scheiding

Als jullie uit elkaar gaan en kiezen voor Rachel Schulte Familie Mediation, biedt dat jullie vele voordelen vergeleken met andere echtscheidingsbegeleiding. Zo heb ik een uitgebreid netwerk van specialisten en experts die nodig zijn bij een scheiding. Naast mediator en echtscheidingsbemiddelaar ben ik tijdens het mediationtraject de projectleider van jullie scheiding. En zo heb ik voor jullie vast afspraken met hen gemaakt om jullie zo goed en vakkundig mogelijk van A tot Z bij te staan tijdens het hele echtscheidingstraject.

Als je gaat scheiden komt er veel meer bij kijken dan een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan opstellen en bij de rechtbank indienen. Heel belangrijk is goede communicatie, zo komen jullie tot duidelijke afspraken. Afspraken die voor jullie beiden goed voelen en ook goed zijn. Tijdens de scheiding ontstaan veel onzekerheden en onduidelijkheden. Als mediator en echtscheidingsbemiddelaar help ik jullie om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Dit hebben jullie als ouders ook nodig richting de kinderen. Jullie willen weten wat er allemaal geregeld en verdeeld moet worden en wat er mogelijk is. Daarom pakken we stapsgewijs alle onderdelen aan in de volgorde die in jullie situatie het beste past.

 • Communicatie
 • Kinderen
 • Woning
 • Hypotheek
 • Verzekeringen
 • Juridische advies
 • Financieel en fiscaal advies

*Let wel: mijn netwerk bestaat uit vertrouwde samenwerkingspartners en zijn niet direct verbonden aan of onderdeel van Rachel Schulte Familie Mediation. Afgenomen diensten zullen rechtstreeks aan deze partijen worden betaald.

Wil je een gratis kennismakingsgesprek?

Of heb je vragen? Ik beantwoord ze graag!

Ik wil een gratis consult