Rachel Schulte als mediator

Rachel Schulte, MfN-register mediator met een accreditatie voor familie-mediation.

Onpartijdig

Goed luisteren

Toegankelijk

Rachel Schulte

Jullie persoonlijke familiemediator bij scheiden en het maken van het ouderschapsplan

Ik ben aangesloten bij het MfN-register.

Als mediator help ik jullie om weer met elkaar in gesprek te komen.

Dit begint door iedereen zichzelf te laten zijn tijdens het mediation proces. Ik help jullie graag met het zoeken naar een oplossing die voor jullie het beste werkt. Want er is vaak meer mogelijk dan gedacht.

Ik richt me als familiemediator op ouders die uit elkaar gaan of gaan scheiden. Belangrijke onderdelen van dit traject zijn het opstellen of herzien van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Goede afspraken, gericht op de toekomst met de focus op het belang van de kinderen, zijn hierbij belangrijk.

MfN-register

“Een MfN-registermediator is een gekwalificeerde mediator die:

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het MfN-register
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator
  • werkt onder bepaalde condities vastgelegd in het mediation reglement en de gedragsregels voor de MfN-register mediator
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak
  • voldoende ervaring heeft
  • kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie)

Beschermde titel

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.”

Waarom familiemediation?

Om me heen zie ik veel relaties eindigen en ook het percentage echtscheidingen is groot. De strijd die vaak ontstaat, maakt het nog lastiger en zorgt ervoor dat het langer duurt.

Maar dat hoeft toch helemaal niet? Als jullie dit samen goed regelen, ziet jullie toekomst er veel beter uit.

Na mijn eigen scheiding was ik er trots op dat de afwikkeling snel en zonder strijd was verlopen zonder hulp. Pas later merkte ik dat er veel niet (goed) was geregeld. Persoonlijk miste ik toen wat ik als mediator nu zelf aanbied.

Een overzicht van wat er geregeld moet worden, waar nu en later aan gedacht moet worden. Maar ook structuur in vaak een wirwar van emoties. Het bieden van ruimte voor emoties is essentieel. Emoties zijn tenslotte een uiting van behoeftes.

Neem contact op

Professionele achtergrond

Na mijn studie Rechten heb ik de opleiding tot mediator afgerond op het Mediation College in Alkmaar. De opleiding werd aangeboden in de Abdij van Egmond. Tijdens de opleiding werd stilgestaan bij bezinning. Niet alleen door de locatie maar ook door de onderdelen als NLP (neuro Linguïstisch programmeren) en systemisch werken, zoals familie opstellingen.

Aansluitend heb ik de specialisatie tot familiemediator gedaan. Sinds 2016 ben ik MfN-register mediator. Het MfN-register staat garant voor het waarborgen van de kwaliteiten die je van een mediator mag verwachten.