Rachel Schulte als mediator

Rachel Schulte, MfN-register mediator met een accreditatie voor familie-mediation.

Legale informatie

Gratis consult

Bewezen resultaten

Rachel Schulte

MfN-register mediator met een accreditatie voor familie-mediation

Als mediator bied ik mensen graag een veilige omgeving om weer met elkaar in gesprek te komen.

Dit begint door iedereen zichzelf te laten zijn tijdens het mediation proces en dat niemand zich een houding hoeft aan te meten. Ik help graag met het zoeken naar een oplossing waar nog niet aan is gedacht en die beiden tevreden stelt. Er is vaak meer mogelijk dan gedacht. Als beide partijen elkaar met open vizier en oprecht benaderen dan komen zij tot afspraken die bij hen passen.

Ik richt mij als familie mediator op ouders die uit elkaar gaan of gaan scheiden. Belangrijke onderdelen van dit traject zijn het opstellen of herzien van een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Goede afspraken, gericht op de toekomst zijn hierbij essentieel. Ik begeleid ex-partners om elkaar als collega ouders te zien en daarbij de focus te houden op het belang van de kinderen.

MfN-register

“Een MfN-registermediator is een gekwalificeerde mediator die:

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het MfN-register
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator
  • werkt onder bepaalde condities vastgelegd in het mediation reglement en de gedragsregels voor de MfN-register mediator
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak
  • voldoende ervaring heeft
  • kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie)

Beschermde titel

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.”

De Nederlandse Mediatorsvereniging, NMv

“De NMv maakt zich sterk voor de landelijke positie van mediation en mediators. Haar leden hebben veelal de beschermde titel MfN-registermediator. Ook benadert de NMv actief verschillende stakeholders binnen en buiten de politiek. Vanuit deze belangenbehartiging bewaakt de NMv ook de kwaliteit van mediators en creëert een speelveld waarin mediators optimaal kunnen opereren en hun praktijk verder kunnen ontwikkelen. Variërend van netwerkbijeenkomsten en intervisie tot besloten LinkedIngroepen…” Lees verder op de website van de NMv.

Ouderschapsplan-maken

Ouderschapsplan-maken is onderdeel van Bloem Mediation. Rachel Schulte Familie Mediation Verbindt en werkt samen met dit initiatief en is de aangewezen mediator voor de regio Friesland. Ouderschapsplan-maken heeft als doel een positieve impact te hebben op het leven van ouders die gescheiden of uit elkaar zijn en hun kinderen. Wij willen ouders ondersteunen door het aanbieden van diensten voor het maken van een ouderschapsplan waardoor je makkelijker samen afspraken kan maken over jullie kinderen waardoor er voor jullie allemaal een win-win situatie ontstaat.

Met deze site is het de bedoeling dat geen enkele ouder meer problemen hoeft te ondervinden met het maken van een ouderschapsplan. Door het aanbieden van producten afgestemd om jullie behoefte en het bieden van maatwerk indien gewenst begeleiden wij jullie in de verandering van partners naar samen ouders. Ex-partners bestaan, ex-ouders niet.

Neem contact op voor meer informatie hoe ik jullie kan helpen.

Waarom familie mediation?

Om mij heen zie ik veel relaties overgaan en ook het percentage echtscheidingen is groot. Ik ben van mening dat als je goed uit elkaar gaat, je prettiger je eigen toekomst tegemoet kan treden. Door emoties blijven veel zaken liggen, zo weet ik uit eigen ervaring. Na mijn eigen scheiding was ik er initieel heel trots op dat de afwikkeling zonder strijd was verlopen. Pas later merkte ik dat er veel niet (goed) was geregeld. Persoonlijk miste ik toen wat ik als mediator nu zelf wel bied. Een overzicht van wat er geregeld moet worden, waar nu en later aan gedacht moet worden. Maar ook structuur in vaak een wirwar van emoties. Het bieden van ruimte voor emoties is essentieel. Emoties zijn tenslotte een uiting van behoeftes.

Professionele achtergrond

Na mijn studie Rechten heb ik de opleiding tot mediator afgerond op het Mediation College in Alkmaar. De opleiding werd aangeboden in de Abdij van Egmond. Tijdens de opleiding werd stilgestaan bij bezinning. Niet alleen door de locatie maar ook door de onderdelen als NLP (neuro Linguïstisch programmeren) en systemisch werken, zoals familie opstellingen.

Aansluitend heb ik de specialisatie tot familie mediator gedaan. In 2016 heb ik mij ingeschreven bij het MfN-register dat garant staat voor het waarborgen van de kwaliteiten die je van een mediator mag verwachten.