Formulieren om te downloaden

Documenten voor de start van een mediation traject bij Rachel Schulte Mediation

Gedragsregels voor de MfN-registermediator

Code of Conduct for MfN-registered mediators EN

MfN-Mediationreglement

MfN – Mediation rules EN

Toelichting bij het MfN-Mediationreglement

Explanatory note to accompany the MfN-Mediation rules EN

RSFM privacy verklaring

RSFM privacy statement EN

RSFM algemene voorwaarden

Documenten na afronding van de scheiding

Scheiden en pensioen. Wat kun je doen met je pensioen? In onderstaande folder van de Rijksoverheid is veel informatie te vinden over de mogelijkheden. Tijdens het mediation traject bij scheiden is het pensioen een belangrijk onderdeel. Jouw pensioen is namelijk een deel van je inkomen later. Het kan zelfs meetellen als inkomen voor een hypotheek.

Als jullie tijdens de relatie samen pensioen hebben opgebouwd, hebben jullie beiden recht op de helft van het pensioen. Maar dit kunnen jullie ook anders verdelen.

Lees meer op het informatieblad van de Rijksoverheid hieronder.

Als de scheiding rond is dan is het belangrijk dat de gemaakte afspraken over jullie pensioen ook worden doorgegeven aan de pensioenuitvoerders. Daar kunnen jullie dit formulier voor gebruiken, welke te downloaden is van de website van de Rijksoverheid.

Als je als gescheiden ouder gaat reizen met jullie kind dan heb je toestemming nodig van de andere gezaghebbende ouder. De toestemming moet je ook kunnen aantonen. Daarvoor kan je dit formulier gebruiken. Toestemmingsformulier reizen met je kind: