Vanaf 1 juni is er weer plek voor het starten van een mediation traject

Laatste nieuws

Uit de praktijk: Co-ouderschap en andere afspraken qua kinderalimentatie.

In die situatie was co-ouderschap één van vaders wensen, maar moeder durfde het niet aan. De ouders uit dit voorbeeld waren daarom een zorg- en omgangsregeling overeengekomen waarbij hun kind 1,5-2,5 dag per week bij vader was MAAR dat die verdeling in de toekomst zou kunnen veranderen naar een gelijkwaardige verdeling in de vorm van co-ouderschap. Hiervoor moest de communicatie zich positief blijven ontwikkelen en het vertrouwen moest ook verbeterd zijn. In dat geval zou de co-ouderschapsregeling serieus uitgeprobeerd kunnen worden op het moment dat hun kind naar de basisschool zou gaan. EN als hun kindje goed zou gedijen bij die co-ouderschapsregeling, zouden vader en moeder hun ouderschapsplan samen aanpassen naar die situatie.
R. Schulte Mediation Scheiden-convenant

Wat is een echtscheidingsconvenant

Als jullie nog minderjarige kinderen hebben dan komen alle afspraken omtrent jullie kinderen in een apart ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is een verplicht onderdeel van het echtscheidingsconvenant.

Uit de praktijk: Vader wil co-ouderschap, maar moeder durft het niet aan

Lees in mijn blog hoe een kind slechts 1,5 dag in de week bij vader was, de ouders door slechte communicatie en geen vertrouwen in elkaar, weinig contact met elkaar hadden. En nu samen co-ouderschap hebben afgesproken met een week op week af regeling. En deze ouders ook weer regelmatig en rustig communiceren met elkaar en elkaar zelfs complimenteren over elkaars ouderschap.
R. Schulte Mediation preventief-ouderschapsplan

Wat is een ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is het document waarin jullie alle afspraken hebben opgenomen omtrent jullie kinderen. Het staat jullie redelijk vrij om zelf te bepalen wat jullie afspreken en hoe het ouderschapsplan er uit ziet. Er moeten slechts een paar onderdelen écht in opgenomen zijn.

Uitnodiging voor ons inloopspreekuur mediation

14 t/m 18 oktober organiseert de Nederlandse Mediatorsvereniging weer de Week van de mediation. Dit jaar is het thema familiemediation. Heeft u ruzie over een familiekwestie of ligt u in scheiding en komt u er samen niet uit? Professionele mediation biedt de uitkomst!

Scheiden zonder ruzie

We zijn ondertussen gescheiden en hebben dat zonder ruzie weten te doen. Wij hebben als ex-partners dan ook een conflictarme omgang met elkaar. Dat is wat betreft ons gezamenlijk ouderschap. Het is inderdaad geen vechtscheiding geworden, maar van een goede omgang met elkaar is ook geen sprake. Om ruzie te voorkomen en om de goede vrede te bewaren, ben ik tijdens ons scheidingsproces veel te toegeeflijk geweest. En nu nog steeds eigenlijk. Ik heb mijzelf voor mijn gevoel te kort gedaan, achteraf bekeken.

Scheiden en de belastingdienst

De Belastingdienst is een nieuwe campagne gestart om mensen tijdens en na de scheiding te wijzen op de fiscale- en financiële gevolgen van de scheiding. Dit is heel welkom. Het gebeurt te vaak dat mensen uit elkaar gaan, gaan scheiden, en de gemaakte afspraken of de nieuwe situatie niet overal doorgeven. Als  mediator bij een scheiding, wijs ik beiden hier altijd wel op. Helaas doet niet elke scheidingsprofessional dit..

Gescheiden

Als ik toen wist wat ik nu weet, dan… Voordat ik mediator en echtscheidingsbemiddelaar werd, ben ik zelf ook gescheiden. Ik was toen jong, emotioneel…

Scheiden, wat kost dat nou?

Goed scheiden kan ik helemaal niet betalen! Doe mij maar een goedkope online scheiding..Misschien wil je die gedachte nog eens kritisch onderzoeken? Als je mijn…