Scheiden, wat kost dat nou?

Goed scheiden kan ik helemaal niet betalen! Doe mij maar een goedkope online scheiding..
Misschien wil je die gedachte nog eens kritisch onderzoeken?

Als je mijn website hebt bekeken dan heb je kunnen zien dat ik als mediator kan begeleiden bij een echtscheiding en een uitgebreid en kwalitatief goed netwerk tot mijn beschikking heb. Dat ik mij richt op het verbeteren van jullie onderlinge communicatie, we stil staan bij jullie emoties, dat we alle te maken afspraken uitvoerig bespreken, een echtscheidingsconvenant eventueel met ouderschapsplan, op maat maken. En dit alles zodat jullie achteraf kunnen zeggen dat jullie goed en ook nog snel zijn gescheiden. Wat zal dat wel niet kosten?!

Even opsommen: gemiddeld 5 gesprekken van 1,5 a 2 uur met mij, dan stel ik een concept ouderschapsplan op en die bespreken we nog eens. Ook de alimentatieberekening laat ik door een ervaren familierechtadvocaat doen en die zelfde advocaat gaat dan ook nog eens met jullie om tafel, maakt het verzoekschrift tot echtscheiding en dient deze ook in, communiceert met de rechtbank en dan tekenen jullie daar ook de akte van berusting. Daarbij komen nog de kosten voor de rechtbank (griffierecht) en leges voor de benodigde huwelijks- en geboorteaktes. Nou dat tikt lekker aan zeg..

Als je op het internet zoekt, dan vind je dat je vanaf € 2.500,- al gescheiden kunt zijn. Dan gaat het voornamelijk wel online en je zult het meeste zelf moeten doen.

Dan komt als laatste, het beste gedeelte van mijn boodschap..
Ik kan nu niet in een algemeen artikel een prijsopgaaf doen die op jullie specifieke situatie van toepassing is. Maar ik kan wel zeggen dat de kosten voor een echtscheiding met alle hierboven genoemde punten en voordelen gewoon in de buurt komen van zo een goedkope online scheiding! En misschien komen jullie of een van jullie wel in aanmerking voor een
tegemoetkoming
in de kosten via de Raad voor Rechtsbijstand. Dan kost scheiden aanzienlijk minder geld.

Nieuwsgierig geworden hoe mediation jullie kan helpen om te scheiden, uit elkaar te gaan of een goed ouderschapsplan te krijgen? Neem dan contact op met mij voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

 

Geef een reactie