Dé mediator in Haarlem voor jou

Wat goed dat je mijn blog wil lezen. Je bent dus op zoek naar een mediator in Haarlem om jullie scheiding goed en zo vriendelijk mogelijk te regelen. Een lastige zoektocht lijkt me, want ik heb héél veel collega’s hier in de buurt. Ik ben een mediator die gespecialiseerd is in scheidingsbemiddeling. Als je op zoek bent naar een ervaren en divers opgeleide mediator, die ook weet waar je doorheen gaat, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben een allrounder en kan jullie begeleiden tot de afspraken omtrent jullie kind(eren), de woning, de praktische-, juridische-, financiële-, fiscale– en pensioenonderwerpen.

Denk je nu al: Say no more, ik wil direct een gratis en vrijblijvend videogesprek inplannen om kennis te maken? Klik dan hier.  Heb je nog zin en tijd om verder te lezen hoe je nu de juiste mediator in Haarlem vindt voor jou? Lees hieronder dan verder.

Waar jij aan denkt als jullie uit elkaar gaan

Oké, het hoge woord is er uit. Het is al vaker geroepen tijdens een ruzie, maar nu is het anders. Het is uit, over en uit. Je kan het moeilijk bevatten en twijfelt misschien of dit wel de juiste keuze is. Dit heb je voor jezelf niet gewild en al helemáál niet voor jullie kind(eren). En net als je twijfelt, loopt het volgende gesprek al weer uit op een hevige discussie. Dan realiseer je, je dat jullie er niet eens uit kúnnen komen, al zouden jullie dat nog willen. Maar wat doe je dan? Naar een mediator? En naar welke mediator gaan jullie dan en hoe weten jullie nou of jullie bij de juiste mediator uitkomen?

Google help! De juiste mediator, familiemediator of registermediator in Haarlem gezocht

Die eerste stap bij het uit elkaar gaan, blijkt toch een zoektocht op google naar een mediator. Hoe zoek en vind je precies wat je zoekt? Het maakt niet uit wat je intypt: familie mediator Haarlem, mediation Haarlem, mediator scheiding Haarlem, registermediator Haarlem, scheiden Haarlem. Het aanbod en de keuze is overweldigend en de tarieven van mediators verschillen enorm, als ze al op de website te vinden zijn. En waar zit het verschil in mediators dan in? Eigenlijk wil je gewoon een allround mediator die jullie op alle vlakken wegwijs kan maken en kan begeleiden. En dan óók op het gebied van communicatie, want dat staat toch wel aan de basis voor het komen tot afspraken. Zonder goede communicatie, ook geen vertrouwen.

Wat je verwacht van een mediator

Misschien herken je wel dat je (ex)partner jou al van alles verwijt, nog voordat je bent uitgesproken. Waar komen al die aannames toch vandaan, vraag je je af. Belangrijker nog, hoe krijg je de gelegenheid om je punt te maken zónder dat je wordt onderbroken en dat die ander ook echt luistert? Dat is een mooie taak voor de mediator. En over taken van een mediator gesproken, hopelijk let die mediator ook op de tijd die er wordt genomen of gekregen om aan het woord te zijn. Je zit er niet op te wachten om ook nog eens te moeten betalen om alleen maar te luisteren.

Wat je mag verwachten van een mediator

Gelukkig heeft een mediator een rol als procesbegeleider en gespreksleider. Een mediator heeft geheimhoudingsplicht, een neutrale en onpartijdige rol en ziet er op toe dat beiden een gelijkwaardige positie hebben. In tegenstelling tot een rechter, hoef je een mediator helemaal nergens van te overtuigen. En dat is in een scheidingssituatie heel prettig. Op dat moment is het vertrouwen in elkaar namelijk niet op z’n best en op de een of andere manier kom je nooit goed uit de verf als je soon-to-be-ex vertelt over jouw aandeel in het geheel. Vrees niet, ik help als mediator jullie beiden om het vertrouwen in elkaar weer terug te vinden. Het gebrek aan vertrouwen komt vaker door de onzekere situatie, het gebrek aan informatie en emoties, dan dat de ander echt onbetrouwbaar is.

Wat is voor jou belangrijk

Om het overzichtelijk te houden is het handig om een overzicht te hebben met wat jij belangrijk vindt, waar je informatie en advies over wil en wat jij zou willen afspreken. Op de website van de belastingdienst kun je ook al veel vinden. Het maken van een overzicht van hoe je het na de scheiding zou willen zien, is moeilijker dan het lijkt. Je realiseert dan dat er dagen komen dat je kind(eren) dus niet bij jou is/zijn en jij minimaal betrokken zal worden bij die dagen. Dat je los moet laten wat er die dagen wordt gedaan, gegeten en gekeken. Dat je moet gaan overleggen voordat je op vakantie wil met jullie kind(eren). En niet alleen de standaard vakantie items moet inpakken, maar ook een toestemmingsformulier ingevuld door de andere ouder mee moet nemen. En ook maar hopen dat de alimentatieafspraken ook bij de nieuwe werkelijkheid gaan passen. Voor je het weet loopt je hoofd over met emoties en onzekerheden. Om te voorkomen dat jullie in details blijven hangen, bespreken we jullie wensen en angsten. Daarbij kan een werkblad ook heel handig zijn om het overzicht van de onderwerpen voor ogen te houden.

Kortom, er is zo veel te regelen, zo veel om niet te vergeten. Reden genoeg om dus echt de tijd te nemen om de juiste mediator voor jullie te zoeken én vinden.

Rustig in gesprek met de mediator erbij

Wat je eigenlijk nodig hebt is een mediator die jullie helpt bij jullie communicatie, zodat jij rustig kan vertellen wat jij wil en hoe je dat voor je ziet. Ook wil je graag horen hoe jouw soon-to-be-ex tegen de toekomst aankijkt en met welke ideeën komt om dat te realiseren. Je bent namelijk de onredelijkste niet, maar op de een of andere manier komt dat de laatste tijd niet goed over, omdat jullie telkens elkaars gevoelige snaar raken (en dan niet op de goede manier zoals in het begin van de relatie).

Daarnaast is het fijn als de mediator kan toezien op een logische volgorde van gespreksonderwerpen, zodat niet alles door elkaar loopt of jullie van de hak op de tak springen. En niet te vergeten jullie helpt om de (on)mogelijkheden en alternatieven te onderzoeken.

Geld, geld, geld

And last but not least, because at the end: it’s all about the money, een goede alimentatie berekening voor een eerlijke en gelijkwaardige verdeling van de kosten voor jullie kroost.

Dat is niet de minste wensenlijst, zal ik maar zeggen. Waar jullie hier tegen aankijken en opzien, heeft ondergetekende al vaker met dit bijltje gehakt en daar haar specialiteit er van gemaakt. Niet alleen maar als ervaringsdeskundige, maar vooral als professional.

Bij mij in het mediationtraject krijgen jullie de rust, het overzicht en de informatie die jullie nodig hebben. Het is mijn missie om jullie niet alleen tijdens het proces een gelijkwaardige positie te bieden, maar jullie vooral te helpen naar een gelijkwaardige positie als ouders NA de scheiding. Dat is wat alle kinderen willen en nodig hebben. Daar komen jullie uit eindelijk voor. Hoe kunnen jullie samen de ouders voor jullie kind(eren) zijn en blijven, die je altijd al wilde zijn. Een scheiding hoeft dat niet in de weg te staan.

Regel het goed, regel het samen

Ik ontmoet jullie graag tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geef een reactie